Voće koje tjera salo s trbuha – Dovoljno je jedno na dan

Popularno voće koje se često dodaje salatama i sendvičima čini se da pomaže u preraspodjeli sala na trbuhu, prema novom istraživanju

Jedan avokada dnevno može pridonijeti zdravijoj preraspodjeli trbušne masnoće kod žena prema novijim istraživanjima sa Sveučilišta Illinois.

U studiji je sudjelovalo 105 odraslih osoba s prekomjernom tjelesnom težinom ili pretilih osoba koje su jele jedan obrok avokada dnevno tijekom dvanaest tjedana. Žene koje su konzumirale avokado kao dio njihovog dnevnog glavnog obroka pokazao je smanjenje visceralne abdominalne masnoće, odnosno opasnog sala koje okružuje organe trbušnog područja.

Zaključci istraživanja koje je nadzirao Naiman Khan, profesor kineziologije i zdravlja zajednice na Sveučilištu Illinois, objavljeni su u časopisu Journal of Nutrition.

Svrha istraživanja bila je istražiti ulogu avokada ne u mršavljenju, već u skladištenju i distribuciji masnog tkiva. Podsjećamo da se potkožno i visceralno masno tkivo nakuplja u području trbuha, pri čemu je ono prvo koncentrirano ispod kože i smatra se manje opasnim u usporedbi s potonjim, koje okružuje vitalne organe i poznato je da je povezano s većim rizikom od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.

Sudionici istraživanja bili su podijeljeni u dvije skupine, a glavna razlika u njihovoj prehrani bila je u tome što je jedna skupina svakodnevno konzumirala svježi avokado.

Na početku i na kraju dvanaest tjedana istraživači su sudionicima mjerili trbušnu masnoću i njihovu toleranciju na glukozu – što je pokazatelj dijabetesa.

Žene koje su imale koristi od konzumacije avokada pokazale su smanjenje visceralne masnoće, kao i omjera visceralne i potkožne masnoće. Međutim, nije primijećena nikakva korist kod muškaraca, niti su primijećene promjene u toleranciji glukoze ni kod muškaraca ni kod žena.

Istraživači žele provesti novo istraživanje kako bi dodatno istražili prednosti konzumacije avokada na distribuciju tjelesne masnoće, te također objasnili razlike između dva spola.

Pročitajte također

Popularno egzotično voće koje snižava krvni tlak i kolesterol

Egzotično voće koje snižava loš kolesterol – Dovoljno je jedno dnevno

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki