Ljepota jela od kupusa je u tome što se mogu pripremati tijekom cijele godine.
Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, odlučila je podijeliti jedinstveni recept za jedno od ovih jela. Riječ je o pirjanom kupusu, za čiju pripremu vam nije potrebna pasta od rajčice ili kiselo vrhnje.
Umjesto toga pripremite sljedeće sastojke:
- svježi kupus – 500 g;
- šampinjoni – 300 g;
- luk – 1 kom.;
- mrkva – 1 kom .;
- juha ili voda – 50 ml;
- biljno ulje – 1 tbsp. l.;
- sol – po ukusu.
Za poseban okus i miris dodajte jednu žličicu curryja.
Kelj, šampinjone i luk nasjeckajte, a mrkvu nasjeckajte ribežom s velikim rupama.
Nakon toga pržite šampinjone u tavi s biljnim uljem. Kad puste sok, dodajte luk i mrkvu u tavu.
Sadržaj posude treba neko vrijeme krčkati na vatri – vaš zadatak je da povrće omekša.
Kada se to dogodi, možete im dodati kupus. Začine također ne treba odgađati – posolite zajedno s curryjem i sve sastojke pržite 5-6 minuta.
Nakon navedenog vremena, ulijte juhu u posudu, pokrijte je poklopcem i kuhajte još 15-20 minuta.
Ranije je stručnjak rekao što možete kuhati tijekom sezone tikvica.