Što kuhati s paprikom: isprobajte ovaj recept

Paprike babure ne moraju biti punjene. Pokušajte od njega napraviti zdravu juhu.

Morat ćete se malo petljati, ali jelo će zadovoljiti sve članove obitelji.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte klase, ispričala je kako napraviti juhu od paprike.

Potreban:

  • paprika (crvena) – 5-6 kom .;
  • rajčice – 500 gr;
  • češnjak – 3 režnja;
  • voda – 350 ml;
  • soja umak – 2 žlice. l.;
  • bosiljak i aromatično bilje po ukusu;
  • sol, papar začini po ukusu,
  • biljno ulje.

Kako kuhati

1. Papriku operite, očistite od sjemenki, prerežite na polovice i stavite u lim za pečenje. Ovdje stavljamo i polovice rajčice i oguljene režnjeve češnjaka.

2. Poprskajte uljem i pecite povrće u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva 20 minuta.

papar
Fotografija: © Belnovosti

3. Povrće sameljite blenderom zajedno s listovima bosiljka.

4. U pire od povrća dodajte prokuhanu vodu, posolite i začinite po ukusu, prelijte umakom, promiješajte i poslužite.

Po želji pospite orasima, krutonima i listićima bosiljka i poslužite. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli zašto rajčice ne možete čuvati u hladnjaku.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki