Ukusno, sočno i zadovoljavajuće: kako kuhati kotlete od luka – 90-ih ovaj recept pomogao je mnogima

Devedesetih su se mnogi stanovnici postsovjetskih zemalja suočili s financijskim poteškoćama.

Nedostatak novca natjerao je gurmane da obrate pozornost na razne kulinarske trikove.

Osobito su popularni bili recepti koji su vam omogućili da pripremite ukusnu hranu iz niza jeftinih proizvoda.

Jedan od najupečatljivijih primjera su kotleti od luka.

Za njihovo kuhanje ne treba vam meso. Dovoljno je koristiti luk, jaja, brašno, sol i papar.

luk
Fotografija: © Belnovosti

Da, ovi pristupačni proizvodi dovoljni su za stvaranje kulinarskog remek-djela.

Jelo je vrlo ukusno. Stoga vrijedi pokušati i onima koji nemaju novčanih problema.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, prisjetila se ovog zanimljivog jela.

Recept za kotlete od luka

Nasjeckajte 400 grama luka. Na kraju bi trebalo dobiti puno malih kockica koje treba sipati u zdjelu.

Sadržaj posude posolite i popaprite, u smjesu luka dodajte jedno sirovo jaje i dvije žlice brašna.

Smjesu temeljito promiješajte. Rezultat će biti “mljeveno meso” od luka od kojeg morate oblikovati “podloške”.

Sve dobivene kotlete pržite s obje strane dok ne porumene.

Zatim se proizvodi od luka trebaju pirjati pet minuta. Vatra bi trebala biti minimalna.

Spreman! Rezultat će biti nevjerojatno sočni i nježni kotleti, koji se razlikuju po svojoj sitosti i ugodnom slatkastom okusu.

Prethodno je gurmanima objašnjeno zašto se jaje ne smije razbiti direktno u tavu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki