To dodajte toplom kefiru kako bi pite bile prozračne: recept za univerzalno tijesto

Tijesto za pite možete pripremiti na običnom kefiru i nije tako teško kao što se čini.

Ali morate znati neke trikove kako bi tijesto bilo prozračno.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pripremiti univerzalno tijesto za pite s bilo kojim nadjevom.

Potreban:

  • kefir 250 ml;
  • brašno 450 gr;
  • jaje 1 kom;
  • biljno ulje 20 g;
  • maslac 20 g;
  • šećera 1 žlica. l;
  • sol 0,5 žličice;
  • soda 1 žličica.

Kako kuhati

1. Topli kefir ulijte u posudu i dodajte jaje, šećer i sol, miješajte dok se potpuno ne otopi.

2. U dobivenu masu dodajte biljno ulje i rastopljeni maslac.

Tijesto
Fotografija: © Belnovosti

3. Brašno i sodu pomiješati i prosijati u zdjelu, zamijesiti tijesto.

4. Nakon što ste zamijesili tijesto, namažite ga biljnim uljem i ostavite 15 minuta ispod prozirne folije.

Rezultat će biti elastično i elastično tijesto, a pite na njemu možete pripremiti s bilo kojim nadjevom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki