Mnogi gurmani su umorni od pripreme iste salate za svaki praznik – Olivier.
Želio bih pronaći alternativu ukusnom, ali dosadnom jelu.
I postoji dobra opcija. Govorimo o salati pod nazivom “Kijev”.
Jelo je vrlo slično Olivieru. Ali postoji nekoliko ozbiljnih razlika.
Prvo, kijevska salata je više osvježavajuća: prisutnost sastojaka kao što su paprika i limunov sok pomaže.
Drugo, jelo karakterizira prisutnost zanimljive kombinacije okusa: “blaga pikantnost + kiselost”.
Treće, hrana je lakša: nema visokokalorične majoneze.
Četvrto, postoji lagano krckanje: zbog već spomenute paprike.
Recept za zanimljivo jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrte klase.
Recept za kijevsku salatu
Skuhajte krumpire u ljusci. Potrebno vam je 300 grama ovog povrća.
Također morate obraditi 200 grama mrkve u kipućoj vodi.
Nakon završetka kuhanja oba sastojka je potrebno narezati na kockice. Dobivene komade treba sipati u zdjelu.
U istu posudu morate dodati grašak iz konzerve, nasjeckanu šunku i nasjeckanu papriku (po 200 grama).
Dobivenu smjesu treba začiniti ne majonezom, već masom koja se sastoji od sljedećih komponenti: 150 grama masnog kiselog vrhnja, 30 grama senfa, 25 mililitara soka od limuna.
Gotovo gotovu salatu treba posuti nasjeckanim zelenim lukom. Jelo ima smisla i malo posoliti i popapriti.
Krajnji rezultat bit će vrlo ukusno jelo, koje će zasigurno cijeniti ljubitelji Oliviera.