Kako napraviti pravu pileću pitu: sočnu i kremastu

Domaćim pitama teško je odoljeti, pogotovo na prazan želudac i ako je pita punjena mesom.

Evo upravo jednog takvog recepta – sočne pite s piletinom kremastog okusa.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, rekla nam je kako kuhati.

Potreban:

  • tijesto iz trgovine;
  • piletina – 750 g;
  • skuta – 500 gr;
  • paprika – 2 kom .;
  • svježe začinsko bilje;
  • sir, sol i začini po ukusu;
  • mineralna voda – 0,5 l;
  • biljno ulje – 2 žlice. l.;
  • prirodni jogurt – 1 žlica. l.;
  • jaje – 1 kom.

Kako kuhati

1. Pileći file, povrće i začinsko bilje sitno nasjeckajte, sir naribajte i sve pomiješajte sa skutom.

2. U posebnoj posudi pomiješajte mineralnu vodu s biljnim uljem, dodajte jogurt i jaje, miješajte dok smjesa ne postane glatka.

Pita
Fotografija: © Belnovosti

3. Namastiti tepsiju i redati u slojevima: tijesto, nadjev, umak, opet tijesto, ali tako da zadnji sloj bude sloj tijesta koji se može premazati žumanjkom.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite pitu do kraja. Dobar tek!

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki