Domaćim pitama teško je odoljeti, pogotovo na prazan želudac i ako je pita punjena mesom.
Evo upravo jednog takvog recepta – sočne pite s piletinom kremastog okusa.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, rekla nam je kako kuhati.
Potreban:
- tijesto iz trgovine;
- piletina – 750 g;
- skuta – 500 gr;
- paprika – 2 kom .;
- svježe začinsko bilje;
- sir, sol i začini po ukusu;
- mineralna voda – 0,5 l;
- biljno ulje – 2 žlice. l.;
- prirodni jogurt – 1 žlica. l.;
- jaje – 1 kom.
Kako kuhati
1. Pileći file, povrće i začinsko bilje sitno nasjeckajte, sir naribajte i sve pomiješajte sa skutom.
2. U posebnoj posudi pomiješajte mineralnu vodu s biljnim uljem, dodajte jogurt i jaje, miješajte dok smjesa ne postane glatka.
3. Namastiti tepsiju i redati u slojevima: tijesto, nadjev, umak, opet tijesto, ali tako da zadnji sloj bude sloj tijesta koji se može premazati žumanjkom.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite pitu do kraja. Dobar tek!