Da biste kod kuće pripremili jela koja nisu lošija od onih koja se poslužuju u restoranu, ne morate koristiti skupe proizvode.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je recept za pripremu jeftinog pollocka – prema njezinim riječima, ako koristite marinadu od luka u kuhinji, večera će ispasti doista luksuzna.
Još bolje: ribu narežite na porcije debljine oko 1,5-2 cm.
Nakon toga možete krenuti s pripremom one vrlo tajne komponente recepta – marinade od luka, koja ujedno služi i kao tijesto.
Da biste to učinili, nasjeckajte 1 luk srednje veličine u blenderu (možete koristiti ribež).
Sada tome dodajte 1 jaje, 2,5 žlice majoneze, 2 žlice brašna.
Posolite i popaprite po ukusu. Smijete koristiti svoje omiljene začine.
Marinirajte ribu tako da je uronite u pripremljenu marinadu 20-25 minuta. Zatim pržite svaki komad u biljnom ulju s obje strane dok ne porumeni.
Riba ispada ukusna, sočna, nježna i doslovno se topi u ustima.