Smrznuti poluproizvodi izvrsno su rješenje za zaposlene ljude i one koji cijene svoje vrijeme i ne žele ga gubiti na kuhanje, a ni kotleti nisu iznimka na ovom popisu.
Međutim, ne zna svaka domaćica kako pravilno kuhati smrznute kotlete kako bi sačuvala njihov okus i sočnost. Neki ih odmrzavaju prije kuhanja, drugi ih stavljaju u tavu smrznute.
O ispravnoj metodi govorila je stručnjakinja online izdanja BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova.
Kako pržiti smrznute kotlete
Kotlete ne smijete potpuno odmrznuti prije nego što ih popržite u tavi. Umjesto toga, ostavite smrznute pljeskavice na sobnoj temperaturi nekoliko minuta prije kuhanja.
Kad se malo odlede prebaciti ih na vruću površinu tave.
Kuhanje smrznutih poluproizvoda oslanja se na srednju temperaturu – na taj način možete postići ravnomjerno kuhanje sa svih strana.
Kad primijetite zlatno smeđu koricu, u tavu ulijte toliko vode da dosegne otprilike sredinu kotleta. Zahvaljujući ovom triku neće ostati sirovi iznutra i neće izgubiti svoju sočnost.
Usput, ako koristite pećnicu za kuhanje smrznutih kotleta, plan djelovanja je približno isti – zagrijte pećnicu i stavite kotlete unutra; nema potrebe da ih unaprijed odmrzavate.