Kako biste izbjegli muku oko čišćenja kuhala za vodu od kamenca, pripazite na njegovo stvaranje.
Kako odgoditi pojavu kamenca u kuhalu za vodu
Ne kuhajte istu vodu dva puta, niti je ostavljajte u kuhalu nakon što je prokuhala. Budući da se u takvoj vodi bakterije brže razmnožavaju, to znači da će se povećati količina kamenca.
Važan je i sastav vode.
Ako morate imati posla s vodom koja je pretvrda i sadrži mnogo štetnih tvari, kupite posebne filtere ili koristite kupovnu vodu u bocama.
Nakon svake upotrebe kuhalo za vodu isperite i osušite. To će trajati samo nekoliko minuta, ali će vam pomoći da izbjegnete dugotrajno čišćenje u budućnosti.
Također je potrebno redovito uklanjati kamenac kako bi se spriječilo stvaranje debelog sloja kamenca.
Preporuča se provoditi preventivno čišćenje otprilike svaka dva tjedna. U ovom slučaju, vaš čajnik neće pobjeći od vas kao što je pobjegao od Fedore.