Lagano slani krastavci prva su priprema koju apsolutno sve domaćice pripremaju od nove žetve.
Postoji mnogo recepata koji vam omogućuju da krastavce pripremite brzo i bez napora.
Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, ispričala je kako napraviti lagano slane krastavce koristeći mineralnu vodu.
Potreban:
- krastavci – 13-15 kom .;
- mineralna voda – 1 l;
- češnjak – 2 režnja;
- sol – 1 žlica. l.;
- kopar po ukusu.
Kako kuhati
1. Svježe i srednje krastavce potrebno je oprati i u zdjeli preliti hladnom vodom.
2. Zatim povrće staviti u staklenku bez rezanja krajeva, dodati češnjak i kopar.
3. Zatim dodajte sol i napunite obradak mineralnom vodom.
4. Vrat staklenke možete pokriti prozirnom folijom i staviti u hladnjak na jedan dan.
Krastavci će biti spremni nakon jednog dana. Dobar tek!