Kako otkriti plaćene usluge, pretplate na Android pametnom telefonu i onemogućiti ih

Mobilni uređaj nije samo pouzdan pomoćnik. Uključuje ogroman broj aspekata, uključujući i one opasne.

Riječ je o plaćenim pretplatama i uslugama koje su postale prava kazna za vlasnike pametnih telefona.

Na primjer, korisnik je zaboravio da se pretplatio na besplatni probni kanal, a redovito skida određeni iznos novca sa svoje bankovne kartice.

Nije dovoljno deinstalirati plaćeni uslužni program, jer će se sredstva i dalje teretiti. Da biste onemogućili plaćene pretplate na Android uređaju, morate poduzeti nekoliko koraka.

Ovaj će članak detaljnije govoriti o tome.

Pametni telefon
Fotografija: © Belnovosti

Onemogućavanje putem Google Playa

Da biste onemogućili pretplatu na Android uređajima, morate otići na Google Play. Morate otvoriti navedeni uslužni program i pronaći ikonu vlastitog računa.

Obično se nalazi u gornjem desnom kutu stranice. Zatim morate kliknuti na njega, a zatim odabrati funkciju “Plaćanja i pretplate”. Tamo će se naći popis svih pretplata koje koristi korisnik.

Zatim morate otići na upravljanje pretplatama i kliknuti na Odustani. Ako niste sigurni da ga želite potpuno napustiti, možete obustaviti odgovarajuću radnju.

U tom slučaju trebate postaviti razdoblje na koje ga želite pauzirati. Srećom, svoju pretplatu možete obnoviti u bilo kojem trenutku ako se ukaže potreba.

Kada dođe do otkazivanja, pretplatu možete koristiti do isteka plaćenog vremena.

Tada sredstva više neće stati, ali nećete moći koristiti ni pretplatu. Ako je softver s pretplatom uklonjen s Google Playa, automatski će se otkazati.

Kako otkazati pretplate i kupnje putem Google računa

Vaš Google račun pohranjuje sve informacije o vašim kupnjama i rezervacijama.

Da biste ih pronašli i izbrisali, morate pribjeći sljedećim koracima:

Otvorite postavke telefona i kliknite na Google, a zatim na “Upravljanje profilom”;

Zatim morate kliknuti na plaćanja i pretplate čija se funkcija nalazi na vrhu zaslona;

Zatim trebate odabrati “Prikaz ili brisanje kupnji”, “Upravljanje pretplatama”, “Prikaz ili brisanje rezervacije”. Odabirom potrebne radnje možete dovršiti ciljani zadatak.

Za dodatne informacije kliknite na željenu stavku. Otvorit će se stranica na kojoj možete pratiti svoje pakete, promijeniti rezervaciju ili obnoviti pretplatu i još mnogo toga.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki