Kako spavati na vrućini: 5 načina da noć učinite ugodnijom

Spavanje noću za vrijeme vrućina i dalje je “užitak”.

Visoke temperature remete prirodnu termoregulaciju tijela, pa dovoljno naspavati u takvim uvjetima nije lako.

Nudimo nekoliko jednostavnih savjeta koji će vam pomoći da pobijedite vrućinu i poboljšate kvalitetu sna.

Razmaknite zavjese

Zavjese za zamračivanje pomoći će vam da vaša spavaća soba bude hladna jer ne dopuštaju prolaz svjetlosti i stoga sprječavaju zagrijavanje prostorije. Ako se dan pokaže posebno vrućim, držite zavjese zatvorene cijelo vrijeme – to će spriječiti ne samo dnevno sunce da uđe u sobu, već i njegove jutarnje zrake.

Stavite deke i jastuke u ormar

Spremite li posteljinu u zatvoreni ormar ili komodu, neće se grijati zajedno s krevetom – vjerujte (i provjerite): na njima će vam biti puno hladnije spavati.

Krevet
Fotografija: © Belnovosti

Izbjegavajte vježbanje prije spavanja

Vježbanje prije spavanja pomaže vam da brže zaspite i čini da spavate čvršće – ali ne ljeti. Budući da tjelovježba podiže tjelesnu temperaturu, vjerojatno ćete se cijelu noć vrtjeti i okretati zbog unutarnje topline.

Ne grli se

Kada je vruće, pokušajte smanjiti kontakt s partnerom ili kućnim ljubimcem dok spavate – maženje otežava hlađenje vašeg tijela.

Odaberite pravo držanje

Ne biste trebali spavati sklupčani ako ulični termometri pokušavaju dosegnuti nove visine. Umjesto toga, legnite na leđa i raširite ruke i noge kako biste poboljšali cirkulaciju i smanjili znojenje.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki