Što trebate učiniti da zaštitite svoj telefon od nenormalne topline: 3 savjeta za sprječavanje pregrijavanja

Svaki dan izlazimo na ulicu sa svojim telefonima.

S obzirom da ovo ljeto (a možda i sljedeće) ruši temperaturne rekorde, morate znati kako pravilno koristiti svoj gadget kako biste spriječili njegovo pregrijavanje.

Ne ostavljajte telefon u autu

U zatvorenom automobilu, pogotovo ako je izložen izravnom suncu, temperatura je čak i viša nego vani. Takvi uvjeti mogu uzrokovati kvar uređaja.

Pripazite na upozorenja na zaslonu

Mnogi pametni telefoni imaju značajku koja vam daje do znanja kada će se (ili su se već) pregrijati prikazivanjem upozorenja na zaslonu.

Vjerojatno je još bolje da poruka ne nestane sa ekrana dok se temperatura uređaja ne vrati na normalu.

telefoni
Fotografija: © Belnovosti

Kako biste brže ohladili svoj gadget, odnesite ga na hladnije mjesto koje nije izloženo sunčevoj svjetlosti. Ne preporučuje se držanje telefona u rukama niti njegovo punjenje.

Kupi rashladnu kutiju

Konvencionalna kućišta, koja su izrađena od plastike ili silikona, uglavnom zadržavaju toplinu koju proizvode komponente pametnog telefona kada ga koristite.

U vrućem vremenu bolje je ukloniti takve poklopce. Ako se bojite da će se gadget izgrebati ili slomiti, potražite posebne futrole s učinkom hlađenja.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki