Kako pravilno šetati s djetetom vani po vrućini: odgovornost roditelja je da šetnja bude sigurna za bebu

Nositi se s ljetnim vrućinama podjednako je teško i odraslima i djeci. Predlažemo da razgovarate o pitanju hodanja s bebom po vrućem vremenu.

Kako obući dijete za šetnju

Ako je vama vruće, vjerojatno će i bebi biti toplo, što znači da ga ne smijete oblačiti previše.

Umjesto toga, odjenite svoju bebu na isti način na koji odijevate sebe. Dajte prednost odjeći od prirodnih tkanina (pamuk, lan, itd.) – ona bolje upija znoj. Stvari bi trebale biti lagane, labave i svijetle boje.

Ne zaboravite na pokrivalo za glavu – ako beba još nije stara tri mjeseca, uvijek bi trebala imati laganu pamučnu kapicu na glavi. Izuzetak je vrlo topao dan bez vjetra, kada beba leži u kolijevci sa zatvorenim vrhom.

Imajte na umu: moguće je da čvrsto zatvorena kolijevka postane zagušljiva i vruća, pa razmislite o tome da gornji dio preklopite prema dolje i upotrijebite veliki kišobran za hlad.

kolica
Fotografija: © Belnovosti

Gdje šetati s djetetom po vrućini

Za šetnju pokušajte odabrati zasjenjena i hladna mjesta, jer u uvjetima otvorenog sunca beba riskira opekline ili toplinski udar.

Mjesta s puno drveća i zelenila, na primjer, šuma ili park, savršena su. Ne propustite priliku posjetiti jezero, ribnjak ili prošetati kraj fontana.

Kada možete ići u šetnju?

Između 11 i 15 sati pokušajte ne izlaziti van. U to vrijeme sunce je najaktivnije i vrućina doseže svoj vrhunac.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki