Šiš ćevap je jelo kavkaske kuhinje, a kažu da tamošnji kuhari ne koriste ocat za pripremu marinade.
Štoviše, vjeruje se da ako ste uspjeli nabaviti dobro i svježe meso, onda su vam potrebni samo začini i luk.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte klase, rekla nam je koje se proizvode ne smije koristiti pri pripremi roštilja i što se može dodati umjesto octa.
Zabranjene namirnice
Prvo, ne preporuča se koristiti kisele spojeve za mariniranje mesa.
Stoga prvo što trebate isključiti su ocat i limun koji meso čine žilavim.
Drugo, trebate zaboraviti na kečap, umak ili pastu od rajčice, kao i majonezu.
Treće, kumin se ne smije stavljati kao začin mesu, a češnjak se ne smije dodavati kao povrće.
Recept za marinadu
Potreban:
- meso (vrat) – 1 kg;
- mineralna voda (blagovaonica) – 400 ml;
- sol – 20-25 g;
- papar (mljeveni crni) – 1 žlica. l.;
- luk (luk) – 350 gr;
- aromatično bilje po ukusu.
Nakon mariniranja mesa, morate ga ostaviti 8-9 sati u posudi s dobro zatvorenim poklopcem.
Jednako je važno pravilno rezati meso za šišmiški kebab. Optimalna veličina nije veća od kutije šibica, odnosno 3-5 centimetara.