Zašto ne biste trebali kupovati rezano voće u čašama: bolje je ne riskirati

U vrućim danima ne stavljajte ništa teško u usta. Jedino oko čega se slažemo je voda, sladoled i sezonsko voće i bobičasto voće.

Kako bi zadovoljili ovu potrebu, neke trgovine mješovitom robom unaprijed režu lubenice, dinje, ananas i agrume i pakiraju ih u plastične čaše kako bi kupci mogli uživati ​​u svježem voću dok su vani.

No, ovo zadovoljstvo ima svoju cijenu, a ne radi se samo o novcu.

Skupo je

Počnimo s činjenicom da čaša lubenice ili dinje narezane na komadiće košta gotovo jednako kao pola voća. Stoga prije impulzivne kupnje razmislite o njezinoj racionalnosti.

Je li opasno

S vremenom narezane jabuke i voće potamne i postanu trošne. Malo je vjerojatno da se takav zalogaj može nazvati zdravim, jer neki od vitamina topljivih u vodi, uključujući B i C, isparavaju.

Voće
Fotografija: © Belnovosti

Povrh toga, ne možete znati kada su i pod kojim uvjetima plodovi posječeni. Možda su ih čak zaboravili oprati, a kao rezultat toga, zbog nečije pogreške, možete se otrovati.

Nakon što je voće oguljeno (odnosno zaštitni sloj), ono postaje idealno tlo za razmnožavanje bakterija i infekcija – patogeni se mogu prenijeti na pulpu s neoprane kore ili noža.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki