Pametni trikovi kako se riješiti pijeska nakon kupanja u moru

Nakon kupanja u moru poželite se riješiti pijeska, a nikako ne želite odmah zgrabiti metlu i metlu kako biste se doma riješili onih sitnih zrnaca.

Želite li uživati ​​na plaži bez svih pješčanih suvenira na odjeći, autu i kući, pogledajte nekoliko pametnih trikova kako se riješiti pijeska nakon kupanja u moru.

Pametni trikovi kako se riješiti pijeska nakon kupanja u moru

1. Zaštitite automobil

U prtljažnik automobila stavite plahtu ili veliku vreću za smeće koju ste prethodno otvorili da pokrije cijeli prostor. Kada završite s kupanjem u more možete staviti madrace, prostirke, ručnike, kante i sl. Predmeti će biti suhi po povratku i bit će lakše ukloniti pijesak na plahtu ili vreću koju možete otresti do sljedećeg izlaska.

2. Nosite mnogo torbi sa sobom

Ako sa sobom imate vrećice različitih veličina, možete zaštititi svoje ranjive stvari poput mobitela od pijeska, odložiti mokru odjeću i, naravno, smeće koje ćete kasnije baciti.

3. Koristite dječji puder

Klasični trik za plažu: dječji puder i talk mogu vam pomoći u uklanjanju pijeska s tijela. Pospite malo na mjesta gdje vam se zalijepio pijesak. Dječji puder pomaže apsorbirati višak vlage, što olakšava uklanjanje pijeska.

4. Zaštitite kosu

Pijesak se lako može zalijepiti za mokru kosu, što otežava uklanjanje, ali serum za kosu na bazi silikona nudi pomoć i zaštitu. Prije plaže na kosu nanesite malu količinu seruma za kosu na bazi silikona. Serum pomaže da se pijesak ne zalijepi za kosu, što olakšava ispiranje i raščešljavanje.

5. Klasična provjerena prostirka

Ponesite prostirku za ležanje i uštedjet ćete si gnjavažu mokrih ručnika za plažu. Držite svoje ručnike u torbi tako da budu bez pijeska i spremni za korištenje nakon kupanja.

6. Četka

Četka s mekim vlaknima olakšava uklanjanje prašine od pijeska, posebno kada u blizini nema izvora svježe, čiste vode.

7. Operite se prije odlaska kući

Prije napuštanja plaže, operite se pod javnim tuševima. Voda će uzrokovati otpuštanje pijeska. Također, operite svoju odjeću od pijeska ako je moguće prije ulaska u auto.

8. Ponesite bocu vode

Nemaju sve plaže tuševe, stoga držite bocu vode u automobilu samo za ispiranje. Ako na plaži nema tuševa, ruke i noge možete oprati vodom iz boce.

9. Isperite… ponovno

Ovo se može činiti očiglednim, ali nakon dugog, napornog dana na plaži, možda se osjećate tromo. Kad dođete kući, odmah operite kupaće kostime, ručnike i odjeću od pijeska. Osim toga, ispiranje odjeće prije pranja spriječit će pijesak da uđe u perilicu rublja.

priče o zdravlju.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki