Mnogi tjesteninu doživljavaju neprijateljski, nazivaju je neprijateljem želuca, figure i izvorom problema s težinom.
Kad je riječ o jučerašnjoj tjestenini, negativnost se samo pojačava.
Stručnjaci za zdravu prehranu sa Sveučilišta Newcastle proveli su istraživanje na ovu temu i došli do zaključka da je istina upravo suprotna.
Rezultate rada objavio je Timesnow, a kaže kako ljudi koji redovito konzumiraju tjesteninu postižu veliki napredak u borbi protiv viška kilograma.
Važno je samo kontrolirati veličinu porcija i izbjegavati majonezu i kečap. Štoviše!
Istraživanja pokazuju da jučerašnja tjestenina postaje zdravija.
Jučerašnja tjestenina
Podgrijani jedan dan stari špageti ili druge vrste tjestenine sadrže manje kalorija od svježih.
To je zbog pretvorbe ugljikohidrata u otporni škrob, koji se uspoređuje s dijetalnim vlaknima kada uđe u debelo crijevo.
Jučerašnji krumpir i pečenje imaju slična svojstva.
Osim toga, morate zapamtiti da je tjestenina napravljena samo od brašna cjelovitog zrna zdrava.