Kako naučiti bebu da spava u svom krevetiću: 5 praktičnih savjeta

Mnogi roditelji prakticiraju zajedničko spavanje s bebom u krevetu za odrasle, ali prije ili kasnije dođe trenutak kada se dijete mora “preseliti” u krevetić namijenjen njemu.

Ako ne znate kako to učiniti ispravno, upotrijebite savjete u ovom članku.

1. Bebu koja još nije napunila 6 mjeseci možete ljuljati ili stavljati u čahuru dok se hrani. Kad zaspi, odnesite čahuru s bebom u krevetić – tako ga nećete ometati niti probuditi.

2. Kada stavite bebu u krevet, bacite pelenu preko ramena ili boka. Čim zaspi, stavite pelenu u krevetić, a zatim možete staviti bebu u nju.

Neće biti temperaturne razlike, što znači da se neće probuditi, a osim toga, mamin miris će na njega djelovati umirujuće.

Dječji krevetići
Fotografija: © Belnovosti

3. Pokušajte koristiti pomoćni krevetić. Kada se beba navikne na spavanje u njemu, stavite jastuk između kreveta za odrasle i kreveta za dijete. Nakon tjedan dana ugradite stijenku u djetetov krevet na nižu razinu i postupno je podižite više, a krevetić pomičite svaki dan za 3-4 cm.

4. Kada dijete učite da spava u svom krevetu, pokušajte ga staviti u krevet kada je jako umorno, nakon što ste ga okupali i nahranili. Kada beba bude umorna, neće moći odoljeti i slatko će zaspati u svom krevetiću.

5. Važno je održavati dnevnu rutinu i stavljati dijete na spavanje u isto vrijeme. Tako će njegovo tijelo naučiti zaspati u određene sate, a san će biti čvršći i mirniji.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki