Vrlo pahuljasto i ukusno: kako kuhati mordovske palačinke pachat – gurmani su oduševljeni

Jelo pod nazivom “pachat” popularno je ne samo u Mordoviji, već i izvan ovog područja Ruske Federacije.

Nije ni čudo: hrana je vrlo ukusna, pa su gurmani iz različitih regija obratili pažnju na nju.

Što je “pachat”? Ovo su palačinke koje se odlikuju pahuljastim i svijetlim okusom.

Jelo dobiva takve značajke zbog upotrebe kvasca i dvije vrste brašna odjednom.

Recept za mordovske palačinke podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

palačinka
Fotografija: © Belnovosti

Kako kuhati pachat

U veću zdjelu ulijte 100 mililitara toplog mlijeka, dodajte 10 grama kvasca, 2 žlice šećera u prahu i pola žličice soli.

Kada se sastojci otope u bijelom napitku, morat ćete dodati pšenično brašno (3 žlice) i brašno od prosa (2 žlice).

Zatim razbijte 2 jaja u zdjelu, ulijte još 100 mililitara mlijeka i dobro promiješajte sadržaj posude.

Dobivenu masu ostavite na toplom mjestu par sati.

Dobije se idealna baza za palačinke od koje treba ispeći somune.

Palačinke će ispasti nevjerojatno prozračne i ukusne.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki