Jelo pod nazivom “pachat” popularno je ne samo u Mordoviji, već i izvan ovog područja Ruske Federacije.
Nije ni čudo: hrana je vrlo ukusna, pa su gurmani iz različitih regija obratili pažnju na nju.
Što je “pachat”? Ovo su palačinke koje se odlikuju pahuljastim i svijetlim okusom.
Jelo dobiva takve značajke zbog upotrebe kvasca i dvije vrste brašna odjednom.
Recept za mordovske palačinke podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Kako kuhati pachat
U veću zdjelu ulijte 100 mililitara toplog mlijeka, dodajte 10 grama kvasca, 2 žlice šećera u prahu i pola žličice soli.
Kada se sastojci otope u bijelom napitku, morat ćete dodati pšenično brašno (3 žlice) i brašno od prosa (2 žlice).
Zatim razbijte 2 jaja u zdjelu, ulijte još 100 mililitara mlijeka i dobro promiješajte sadržaj posude.
Dobivenu masu ostavite na toplom mjestu par sati.
Dobije se idealna baza za palačinke od koje treba ispeći somune.
Palačinke će ispasti nevjerojatno prozračne i ukusne.