Postoji mnogo recepata s lubenicom – od nje možete napraviti žele, limunadu, pa čak i salatu.
Jedan od ovih recepata podijelila je stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova.
Predlaže da napravite sorbet od lubenice – ljetnu svježu i umjereno slatku slasticu, koja će biti pravi spas ako se kupljena lubenica pokaže neukusnom.
Sve što vam je potrebno za 2-4 porcije su 4 veća komada lubenice i 2 žlice hladne vode.
Da biste napravili sorbet, lubenici morate ukloniti koru, izbaciti sjemenke i izrezati pulpu na male komadiće.
Stavite ih u zamrzivač na 2-3 sata.
Nakon navedenog vremena, smrznute komade lubenice treba usitniti u blenderu, dodajući gornju količinu vode.
Važno: blender mora biti opremljen metalnim oštricama jer se plastične oštrice mogu oštetiti.
Nakon toga sorbet možete staviti u zdjelice i poslužiti.