Kako ukloniti žute mrlje u području pazuha: savjeti relevantni za vrućinu

Kako se ljeto više ne bi povezivalo s mrljama od znoja ispod pazuha, vrijedi se upoznati s tajnim metodama koje učinkovito uklanjaju takve mrlje.

Ključanje

Želite li bijelim stvarima vratiti izvorni izgled, možete ih prokuhati u velikoj posudi napunjenoj vodom u kojoj otopite naribanu komadicu sapuna za pranje rublja.

Kuhajte stvari tri sata, a zatim ih operite praškom. Važno: samo proizvodi od prirodnog pamuka mogu “preživjeti” ovu metodu.

Amonijak

Amonijak pomaže u borbi s upornim i starim mrljama. Sredstvo za uklanjanje mrlja priprema se od jednakih količina alkohola i vode.

Nakon što proizvod nanesete na odjeću, pričekajte 10 minuta i zatim je isperite toplom vodom.

Perilica za rublje
Fotografija: © Belnovosti

Ocat

Ako ništa drugo ne uspije, predmete možete potopiti 20 minuta u otopinu od 1 dijela octa i 2 dijela tople vode.

Dok traje namakanje, napravite pastu od žlice soli i 2-3 žlice vodikovog peroksida – treba je nanositi na mrlje još 20 minuta. Nakon toga otresite ostatke paste i operite proizvod u perilici rublja.

Važno: navedene metode rade samo sa svijetlom odjećom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki