Slavine postavljene u kuhinji ili kupaonici zahtijevaju stalno održavanje ako želite da ostanu lijepe i sjajne.
Postoji mnogo proizvoda za čišćenje slavina, ali ne treba ih koristiti sve.
Stoga se ne preporučuje čišćenje slavine abrazivnim materijalima ili tvrdim četkama.
Ovi alati će doista pomoći u uklanjanju kamenca, ali će ostaviti ogrebotine u kojima će se naknadno stvoriti novi plak, a bit će ih mnogo teže ukloniti.
Zabranjena je uporaba kemikalija koje sadrže klor, kaustične sode i pripravaka na bazi agresivnih kiselina kao što su mravlja, klorovodična i dušična kiselina.
Korištenje ovih tvari dovodi do uništenja metala.
Čak i ako su proizvodi odobreni za uporabu, ne smiju se međusobno miješati.
Ponekad se takvim miješanjem pokušava pojačati učinak, ali rezultat takvih eksperimenata je nepredvidiv i često štetan za metalnu površinu.