Uglavnom, navikli smo na klasičnu čokoladu s dodatkom najpopularnijih sastojaka.
Ipak, ponekad se mogu vidjeti neobične kombinacije okusa koje niti jednog gurmana neće ostaviti ravnodušnim.
Koje se vrste čokolade mogu nazvati rijetkim i zanimljivim?
Čokoladni crni tartuf tvrtke Mast Brothers
Mnogi bi mogli biti zbunjeni imenom, jer se čokolada s tartufima ne može nazvati rijetkom – može se kupiti u bilo kojoj trgovini.
Međutim, ova čokolada zapravo koristi skupu gljivu u proizvodnji poslastice, pokušavajući u potpunosti imitirati njezin okus i miris.
Cvjetna čokolada iz Bovettija
Zanimljivo je da u čokoladi možete pronaći pravo jestivo cvijeće.
Postoje različite opcije okusa. Danas možete probati i egzotičnu čokoladu s cvjetovima ljubičice i jasmina.
Mo’s Bacon Bar od Vosges Haut-Chocolate
Zanimljivo je da se ova rijetka čokolada pravi zajedno sa slaninom. Rijetkost je vidjeti kombinaciju toliko različitih namirnica u jednom baru.
Proizvođač svojim kupcima nudi i čokoladu s okusom pikantnog japanskog umaka i gljiva.