Leća je bez sumnje jedna od najzdravijih namirnica.
Ovo je vrijedan izvor visokokvalitetnih biljnih bjelančevina i drugih važnih elemenata.
Stoga morate naučiti kako pravilno pripremiti ovu vrijednu mahunarku. Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže BelNovosti u području kuhanja, skreće pozornost na tri važne točke.
Što su oni?
Razmotrite raznolikost leće
Neke vrste leće pogodne su za juhe i piree jer se brzo i dobro kuhaju. Ostale varijante dobro drže oblik i mogu biti dobar prilog jelima.
O tome će ovisiti vrijeme kuhanja.
Ispiranje
Kod kuhanja svih vrsta mahunarki, prednamakanje je važan dio pripreme. Leću nije potrebno namakati.
Međutim, treba ga dugo i temeljito prati.
Začini
Leća postaje ukusnija i svjetlija samo ako pronađete prave začine. Izvrsne opcije bile bi asafetida, granulirani češnjak, ljuta papričica, kurkuma, mljeveni đumbir i curry.