Kiseljenje krastavaca za zimu bez upotrebe kipuće vode, šećera i octa vrlo je stvaran zadatak.
Predstavljamo vam jednostavan recept za ukusne kisele krastavce.
Kako ukusno ukiseliti krastavce
Namočite krastavce nekoliko sati u hladnoj vodi. Vrhove nije potrebno skraćivati.
Na dno staklenke od tri litre stavljamo začine (češnjak, zrna crnog papra, grančice i kišobran kopra, listove hrena), zatim krastavce, opet začinsko bilje i opet krastavce.
Po vrhu pokrijte listovima hrena. U litri vode otopite žlicu senfa u prahu (bez tobogana) i 3 žlice soli (također bez tobogana).
Promiješajte, ulijte u staklenku s krastavcima, dolijte vode do vrha.
Pokrijte plastičnim poklopcem, ispod toga ulijte još jednu žlicu senfa i odmah stavite na hladno.
Za otprilike mjesec dana krastavci će postati slabo slani, ali bolje je pričekati 2-3 mjeseca.