Zašto je snijeg opasan za pse? Voditelj pasa naveo je četiri razloga

Psi se vole brčkati na snijegu, a izvana to izgleda smiješno. Ali koliko god životinja izgledala sretno u tim trenucima, morate se sjetiti opasnosti.

Snježni nanosi psu skrivaju četiri nevolje. To je ono što svaki vlasnik treba znati i zapamtiti.

Zimi treba biti posebno oprezan kada hodate ulicama prekrivenim snijegom. Ispod snijega se mogu kriti opasni oštri predmeti koji vašeg psa mogu lako ozlijediti. Osim toga, vaš ljubimac može osjetiti snijeg na zubima, što može dovesti do trovanja zbog reagensa. Stoga je najbolje ne dopustiti psu da bezumno zaroni u snijeg i pratiti njegovo ponašanje tijekom šetnje”, rekao je za KTV-Luch Vladimir Golubev, čelnik Ruske kinološke federacije.

Ozljede

Tijekom takvih šetnji pas može dobiti iščašenja i uganuća, jer ispod bujnog snježnog nanosa može biti leda.

Pas
Fotografija: © Belnovosti

U opasnosti su mladi psi velikih pasmina i štenci. Tvrda snježna kora nije ništa manje opasna za vašeg ljubimca.

Predmeti

Pas može lako zadobiti posjekotine ako se ispod snijega nalaze razbijena stakla i drugi oštri predmeti.

Treba imati na umu da se na hladnoći osjetljivost psećih šapa smanjuje i pas neće odmah primijetiti ozljedu. A zbog činjenice da su krvne žile sužene na hladnoći, rana može početi krvariti samo kod kuće.

Reagensi

Psi mogu jesti snijeg, ali može sadržavati antifriz, ulja i druge reagense. U ovom slučaju zajamčeno je trovanje, iritacija ili alergija.

Hipotermija

Zadnje što trebate imati na umu je krzno vašeg ljubimca. Snijeg zalijepljen za krzno tijekom promjena temperature može izazvati hipotermiju. Ako pas drhti ili drhti, hitno se morate vratiti kući.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki