Kuhanju šiška kebab treba pristupiti odgovorno, jer se lako može uništiti.
Dovoljno je nekoliko grešaka da jelo više ne bude kvalitetno.
Stoga se treba čuvati tri glavna nedostatka, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za pitanja kulinarstva i kuhanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.
Što su oni?
Korištenje octa
Mnoge domaćice još uvijek vjeruju da je ocat neophodan za pripremu mekog i sočnog ćevapa. Ovo je greška. Naprotiv, korištenje ove komponente može lako pokvariti jelo.
Umjesto klasičnog octa treba koristiti balzamični ili vinski ocat.
Upotreba marinade tijekom kuhanja
Neki koriste marinadu dok je meso već na ražnjićima. Ovo je velika greška. Kao rezultat toga, može se pojaviti tvrda i nezdrava kora.
Dimenzije
Meso u početku treba podijeliti na komade srednje veličine. Preveliki kebab neće se kuhati unutra, a mali komadići će ispasti neukusni.
Isto toliko košta i rezanje mesa.