Odabir prave boje za kuhinju igra važnu ulogu u stvaranju ugodne i skladne atmosfere.
Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti, dizajnerica Yulia Tychino nudi razne mogućnosti koje će pomoći naglasiti individualnost interijera i učiniti ga ugodnim za sve članove obitelji.
Karbonski
Boja tamnog ugljena najbolja je opcija za kuhinju uređenu u stilu potkrovlja ili minimalizma, kao i za eklektične i neoklasične interijere. Ova nijansa se skladno slaže s crnom, bijelom i tamnim, svijetlim akcentima u dizajnu. Međutim, izgleda najimpresivnije u kontrastu svjetla i tame.
Mokra kamena nijansa
Želite li svoj interijer ukrasiti tamnim tonovima (crna, tamno crvena, tamno siva, itd.)? Tada je nijansa mokrog kamena vaša opcija, jer može postati most između svijetlih i tamnih nijansi, što se često nalazi, na primjer, u potkrovlju.
pepeljasto
Pepeljasta nijansa podsjeća na izmaglicu pepela u blizini vatre. Ovo je nježna, svijetla i pomalo puderasto siva boja koja će se savršeno uklopiti u skandinavski ili moderan interijer.
Zadimljen
Razlika između ove nijanse i pepeljaste je što je tamnija, teža i kompleksnija. Često ima svjetlucanje, koje podsjeća na dim, zbog čega postaje svjetlije, zatim tamnije, bogatije i kontrastnije.
Nijansa mliječne čokolade
Nijansa mliječne čokolade može se opisati kao primamljiva, ugodna, vrlo nježna i profinjena, koja u modernim interijerima zamjenjuje previše svijetle i tamne nijanse drva koje su bile popularne prije nekog vremena: orah, tradicionalna smeđa, američki orah itd.