Mnogi ljudi već dugo pripremaju kotlete bez upotrebe jaja, jer je ova opcija puno bolja.
U pravilu, jelo ispada mekano i sočno.
Poznato je da su jaja kritizirana uglavnom zato što čine kotlete tvrđim nego što bi se željelo, napominje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo mrežne publikacije BelNovosti.
Što može zamijeniti proizvod?
Dobar posao s mljevenim mesom
Malo ljudi zna da je ponekad dovoljno samo dobro umijesiti mljeveno meso i držati ga u hladnjaku. Kotleti će biti mekani, sočni i nježni.
Također, ovaj pristup vam omogućuje da izbjegnete dodavanje jaja u sastav.
Brašno
Ne znaju svi da brašno također može bez većih poteškoća držati zajedno sastojke kotleta. Samo trebate dodati nekoliko velikih žlica proizvoda u pripravak.
Pire
Posao će najbolje obaviti pire krumpir napravljen bez mlijeka. Zbog škroba, mljeveno meso će biti “povezano” i kotleti se neće raspadati.
Zobena kaša
Od zobenih pahuljica možete napraviti izvrsne pahuljaste kotlete koji mogu zadržati oblik. Prvo trebate uzeti žlicu vode i pahuljice, pomiješati i ostaviti da nabubre.
Zatim smjesu dodajte u mljeveno meso.