4 maske za mitesere: lako ih je napraviti kod kuće

Nemojte misliti da se samo profesionalni kozmetolog može nositi s kvalitetnim čišćenjem kože.

Jednako učinkovite maske možete pripremiti sami – najvažnije je da se prije upotrebe posavjetujete s liječnikom i provjerite da niste alergični na sastojke koji se koriste u maskama.

Maska od meda

Ova verzija maske za mitesere priprema se od meda i zagrijanog mlijeka, uzetih u jednakim količinama. Dobivenu smjesu nanesite na problematična područja i ostavite 15 minuta. Masku treba isprati toplom vodom ili izvarkom bilja.

Proteinska maska

Prvo odvojite bjelanjak od žumanjka i pjenasto istucite, zatim dodajte 5 ml svježeg soka od limuna, promiješajte i nanesite na kožu. Proteinsku masku treba isprati nakon 20 minuta – prvo toplom, a zatim hladnom vodom.

Maska od jogurta

Za 45 ml podsirenog mlijeka trebat će vam 10 kapi limunovog soka. Nakon što pomiješate obje komponente dok ne postanu glatke, nanesite masku na problematična područja 20 minuta. Kada istekne navedeno vrijeme, sastav treba isprati hladnom vodom.

Lice
Fotografija: © Belnovosti

Maska od zobenih pahuljica

Potrebno je uzeti jednu čašu zobenih pahuljica i samljeti ih u mlincu za kavu, zatim dodati jednu žličicu sode bikarbone i malo toplog mlijeka. Ostaje samo sve pomiješati i dobivenu masu nanijeti na kožu lica. Masku treba isprati toplom vodom nakon 15 minuta.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki