Ako ste ludi za slatkišima, a već ste umorni od asortimana najbliže slastičarne, postoji izlaz.
Stručnjak internetske publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova savjetuje da desert napravite vlastitim rukama – pogotovo jer se ne morate mučiti s kolačima, jer ovaj recept koristi kolačiće kao bazu za tortu.
Za brzu, jednostavnu, ali ipak vrlo ukusnu tortu za cijelu obitelj trebat će vam:
- 160 g maslaca,
- 170 g kondenziranog mlijeka,
- 250 g keksa,
- 0,5 pločica mliječne čokolade.
Unaprijed izvadite maslac iz hladnjaka da se malo rastopi i umutite ga mikserom zajedno s kondenziranim mlijekom.
Koristeći valjak ili bilo koji drugi alat koji vam odgovara, zdrobite kolačiće dok ne postanu mrvice.
Ostalo je još samo pomiješati sve sastojke (osim čokolade).
Dobivenu masu preručiti u tepsiju i pažljivo poravnati, pa odozgo posuti rendanom čokoladom.
Kolač ostavite da odstoji na hladnom mjestu nekoliko sati, nakon čega se može poslužiti.