0,5%, 2,5%, 3,2% ili 3,6%: kefir s koliko masnoće je najzdraviji – ovo bi trebao znati svaki ljubitelj pića

Nije uzalud kefir vrlo popularan na postsovjetskom prostoru.

Fermentirani mliječni napitak spaja ugodan okus i nevjerojatne prednosti.

Konzumacija kefira pomaže u poboljšanju rada gastrointestinalnog trakta.

Piće je također izvor vitamina i drugih korisnih komponenti.

Ali mnogi ljudi imaju pitanja: „Koji je sadržaj masti idealan za kefir? Koju vrstu proizvoda trebam izabrati?

kefir
Fotografija: © Belnovosti

Ali izbor je ogroman! Postoje nemasni kefir, fermentirani mliječni napitci s niskim udjelom masti (0,5%, 1% i 1,5%), te proizvodi s “klasičnim” pokazateljima od 2,5% i 3,2%, te prilično masna pića (na primjer, 3,6% ili čak i viši).

Koliki je sadržaj masti idealan za kefir?

Preporučljivo je odabrati kefir čiji je sadržaj masti 2,5-3,2%.

Sadržaj masti u takvom proizvodu bit će prikladan: ne prenizak i ne previsok.

S takvim pokazateljima, vitamini topljivi u mastima dobro se apsorbiraju. Osim toga, probiotici počinju imati bolji učinak na gastrointestinalni trakt.

Ali nemasni kefir ili napitak s niskim udjelom masti vjerojatno neće donijeti takvu korist tijelu.

Kefir, čiji je sadržaj masti veći od 3,2%, vjerojatno neće biti prikladan za ljude koji gube težinu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki