Nije uzalud kefir vrlo popularan na postsovjetskom prostoru.
Fermentirani mliječni napitak spaja ugodan okus i nevjerojatne prednosti.
Konzumacija kefira pomaže u poboljšanju rada gastrointestinalnog trakta.
Piće je također izvor vitamina i drugih korisnih komponenti.
Ali mnogi ljudi imaju pitanja: „Koji je sadržaj masti idealan za kefir? Koju vrstu proizvoda trebam izabrati?
Ali izbor je ogroman! Postoje nemasni kefir, fermentirani mliječni napitci s niskim udjelom masti (0,5%, 1% i 1,5%), te proizvodi s “klasičnim” pokazateljima od 2,5% i 3,2%, te prilično masna pića (na primjer, 3,6% ili čak i viši).
Koliki je sadržaj masti idealan za kefir?
Preporučljivo je odabrati kefir čiji je sadržaj masti 2,5-3,2%.
Sadržaj masti u takvom proizvodu bit će prikladan: ne prenizak i ne previsok.
S takvim pokazateljima, vitamini topljivi u mastima dobro se apsorbiraju. Osim toga, probiotici počinju imati bolji učinak na gastrointestinalni trakt.
Ali nemasni kefir ili napitak s niskim udjelom masti vjerojatno neće donijeti takvu korist tijelu.
Kefir, čiji je sadržaj masti veći od 3,2%, vjerojatno neće biti prikladan za ljude koji gube težinu.