Ljeti se svaka domaćica može zamisliti u ulozi pravog profesionalnog barmena, smišljajući recepte za domaće koktele i limunade.
Za vrućeg vremena nema ništa bolje od domaćih bezalkoholnih pića.
Na primjer, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u internetskoj publikaciji BelNovosti, nudi procjenu recepta za limunadu na bazi đumbira.
Kako pripremiti ukusan i zdrav ljetni napitak?
Popis sastojaka
– mali komad oguljenog korijena đumbira (oko tri centimetra);
– 100 ml vode;
– par žlica meda i šećera od šećerne trske (po želji);
– dvije limete.
Proces kuhanja
Korijen đumbira treba odmah oguliti kako se ne bi vraćali na ovo pitanje. Zatim ga sameljite pomoću ribeža. Potrebna nam je i korica jedne limete.
U loncu pomiješajte navedenu količinu šećera s vodom. Čekamo dok masa ne postane homogena, dodamo koricu limete i korijen đumbira. Nakon što zavrije, kuhajte dvije minute.
Dodajte med i sok od dvije limete. Piće treba filtrirati i ohladiti. Možete poslužiti s mentom i kockicama leda.