Mnogi ljubitelji kave vjerojatno su umorni od korištenja standardnih dodataka za okrepljujuće piće – vrhnje i mlijeko.
Želim nešto novo i neobično.
Postoji pristup na koji svakako vrijedi obratiti pozornost. Ispostavilo se da će kava dobiti svjetliji okus ako mliječni aditiv zamijenite… slanom karamelom.
Yulia Arkhipova, stručnjakinja za mrežnu publikaciju Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda, govorila je o zanimljivom načinu poboljšanja okusa pića.
Što dodati kavi ako ste umorni od vrhnja i mlijeka
Svaki konditorski sirup bio bi izvrsna zamjena za mliječne proizvode.
Dobre su sljedeće opcije: sirup od karamele, čokolade i vanilije.
Vrlo zanimljiv pristup je dodavanje slanog sirupa s okusom karamele kavi. Činjenica je da će takav sastojak osvježavajućem piću dati i svijetli slatki okus i slanu notu okusa.
Potonji će, začudo, dobro doći: mala količina soli savršeno otkriva upravo tu “aromu kave”.
Naravno, ne treba pretjerivati sa sirupom. Za čašu kave dovoljno je 15-20 mililitara koncentrirane otopine.