Ukiseljeni krastavci ispadaju mekani: zašto se to događa – najčešći razlozi

Često domaćice koje se odluče zalihe kiselih krastavaca za zimu na svoje nezadovoljstvo primjećuju da se u staklenkama umjesto hrskavog i elastičnog zelja nalazi meko povrće koje se raspada kada se pritisne.

Stručnjak internetske publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, predlaže razumijevanje uzroka ovog problema, au isto vrijeme pronalaženje načina za njegovo rješavanje.

Vrijeme

Ako su krastavci sakupljeni po vrućem vremenu, trebali biste ih odmah početi čuvati, jer na vrućini brzo počinju venuti.

Da biste usporili ovaj proces, krastavce prije kiseljenja možete namočiti. Vrijeme namakanja može varirati – od jednog i pol do tri sata.

Neprikladna sorta

Nemojte misliti da će ako za hladno kiseljenje koristite salatne krastavce s tankom korom, rezultat biti isti kao kod posebnih sorti krastavaca koje su namijenjene za tu svrhu.

krastavci
Fotografija: © Belnovosti

Tanka koža povrća za salatu jednostavno neće zadržati gustoću krastavaca tijekom procesa fermentacije.

Kršenje tehnologije kuhanja

Kod hladnog kiseljenja potrebno je održavati čistoću: temeljito oprati krastavce, ukloniti bijelu prevlaku koja sadrži bakterije, što može dovesti do omekšavanja krastavaca.

Također biste trebali isprati bilje i začine dodane u staklenku.

Skladištenje

Kisele krastavce treba čuvati na temperaturi od 8-10 stupnjeva ili nižoj kako bi ostali svježi i hrskavi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki