Mnogi ljudi vole kavu s mlijekom. No, tijekom procesa pripreme često dolazi do pogrešaka.
Kao rezultat toga, dobiveni proizvod nije željene kvalitete.
O ispravnom načinu kuhanja izvijestila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Ako radimo s turkinjom od 120 ml, onda u nju trebamo uliti 110 ml vode i dodati 11 grama mljevene kave.
Mlijeko se preporučuje s udjelom masti od 2,5 posto i udjelom bjelančevina od tri posto. Dodati 20 ml, a može i malo više ili manje (ovisno o ukusu).
Mlijeko, posebno ohlađeno, dodajte odmah nakon što ste skuhali kavu i ulili je u šalicu (kava se u ovom slučaju i dalje kuha).
Ali ako se hladno mlijeko ulije direktno u vrući napitak, temperatura kave će naglo pasti i kuhanje će prestati.
Kao rezultat toga, dio okusa će se izgubiti i piće će jednostavno postati “vodenasto”.
Dodate li ohlađeno mlijeko nekoliko minuta nakon što ste kavu ulili u šalicu, okus će biti bolji, ali još uvijek ne idealan.
Stoga postoji ova preporuka: nakon što skuhanu kavu ulijete u šalicu, ostavite napitak da odstoji nekoliko minuta, a zatim dodajte lagano toplo mlijeko.