Ove fraze partnera su “zvona za uzbunu” toksične veze: na prvi pogled ne djeluju bezazleno

Ne pridajemo značenje svim riječima koje čujemo od naših partnera.

Međutim, mnogi bezazleni izrazi mogu biti znakovi upozorenja da u vezi nastaju problemi i da može početi zlostavljanje.

Evo nekoliko predložaka izraza koji bi vas trebali upozoriti.

“Kako želite” / “Kako god želite”, itd.

Ponekad bi vas ova formulacija trebala upozoriti ako je čujete od svoje druge polovice.

Prvo, fraza “kako želite” obično se čuje kao odgovor na postavljeno pitanje. Posljedično, ukazuje na ravnodušnost i nesklonost upuštanju u detalje. Ali ako ste postavili pitanje, želite čuti mišljenje svog partnera i uvjeriti se da je spreman sudjelovati u svemu.

Par
Fotografija: Pixabay

Drugo, zlostavljač često koristi ovu frazu gledajući u budućnost. On vam daje pravo da sami donesete odluku, da bi vas kasnije mogao kriviti: “Pa ti si sam tako htio.” Ovo je pogodna pozicija za njega: sami ste donijeli tu odluku, stoga ste sami krivi.

“Što nije u redu s tim”

Ovaj izraz je znak da između vas i vašeg suputnika raste zid nesporazuma.

Sličan izraz može se protumačiti na sljedeći način: “Teško mi je razumjeti bit vaših tvrdnji”, “Previše ste izbirljivi oko sitnica”, “Ono što radim odgovara mojim uvjerenjima”.

Ako vaši pokušaji da “doprete” do svoje voljene osobe naiđete na ovu frazu i imate osjećaj vlastite vrijednosti, trebali biste barem razmisliti o prekidu veze koja postaje zlostavljačka. Drugim riječima, otići. Što nije u redu s tim?

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki