Kako sušiti vrganje: najbolje – a nije u pećnici

Sušeni vrganji izvrstan su dodatak umacima, juhama i drugim jelima koji im daju nezaboravan miris.

Osim toga, prema riječima stručnjakinje internetske publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove, za ovu metodu pripreme morat ćete uložiti minimum truda.

Koje se gljive mogu sušiti?

Mlade i jake vrganje treba poslati na sušenje. Kapice bi im trebale biti tvrde, a usne ispod kapica lagane i guste.

I još jedna važna točka: nemojte sušiti crvljive gljive. Pokušajte sakupiti uzorke koji nisu oštećeni crvima ili, barem, uklonite sva crvljiva područja.

Kako pripremiti bijelo rublje za sušenje

Šampinjone nije potrebno prati, već samo velike gljive narezati na komade. Ako je gljiva veličine vašeg prsta, podijelite je na klobuk i stručak, a ako je još veća, možete je narezati na četvrtine.

gljive
Fotografija: © Belnovosti

Kako najbolje sušiti vrganje

Najbolje je prirodno sušiti na svježem zraku. Zašto? Odgovor je u sastavu: u ovako osušenim gljivama ostaje vitamin D.

Da biste to učinili, gljive treba nanizati na konac i ostaviti ih vani na vrućem danu – ne na otvorenom suncu, već u hladu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki