Jeste li umorni od običnih kotleta? Zatim pokušajte jelu dati drugačiji okus.
Postizanje željenog rezultata je vrlo jednostavno: samo dodajte još samo jedan sastojak u mljeveni kotlet.
Govorimo o heljdi. Zahvaljujući ovoj komponenti, poznato jelo će se ažurirati.
Kotleti će ispasti vrlo ukusni, nježni i zdravi.
Ideju je podijelila Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Kako kuhati kotlete s heljdom
Prvo morate skuhati žitarice. Za čašu heljde trebale bi biti dvije i pol čaše vode. Ne zaboravite dodati malo soli u tekućinu.
Kada je kaša spremna, morat ćete isključiti plamenik i pričekati 10-15 minuta: preporučljivo je da heljda nije jako vruća kada se pomiješa s mljevenim mesom.
Usput, dobivena količina kuhanih žitarica trebala bi odgovarati pola kilograma nasjeckanog mesa.
U smjesu je potrebno dodati jedan naribani luk, jedan nasjeckani češanj češnjaka i jedno sirovo jaje.
Smjesu je potrebno posoliti, popapriti i dobro izmiješati.
Dobit će se temeljac od kojeg treba oblikovati nekoliko kotleta. Potonje treba uvaljati u brašno, pržiti sa svake strane pet minuta i pirjati desetak minuta.
Krajnji rezultat bit će uistinu ukusan.