Nudimo izvrstan recept za ukiseljene rajčice s dodatkom vrhova mrkve.
Ispada vrlo ukusan zalogaj, u originalnoj mekoj i slatkoj marinadi.
Obitelj će biti zadovoljna novim pripravkom.
Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za online izdanje BelNovosti, podijelila je recept.
Sastojci
Svježe rajčice;
Vrhovi mrkve 10 grana;
Crni papar u zrnu 10 kom .;
Voda za piće 5 l.;
Šećer u prahu 20. stoljeća. l.;
Kamena sol 4 žlice. l.;
Prehrambeni ocat 9% 23 žlice. l.
Način kuhanja
Pripremite četiri staklene posude od 3 litre.
Operite ih i sterilizirajte.
Operite male rajčice zajedno sa začinskim biljem i pustite da se ocijedi višak vlage.
Na dno staklenki poslažite vrhove mrkve i zrna papra, na vrh poslažite rajčice, birajte mesnate i jake.
Da biste napravili marinadu, otopite ocat, sol i šećer u vodi. Dalje, trebate uliti rajčice u staklenke, pokriti ih poklopcem i staviti ih u veliki lonac za sterilizaciju u vodenoj kupelji.
Sterilizirajte staklenke nakon ključanja vode u loncu 12-17 minuta.
Zatvorite ih poklopcima, zatim ih preokrenite i pokrijte dekom te ostavite da se ohlade, nakon što ih prekrijete dekom.
Zatim prenesite limenke za konzerviranje u podrum, podrum ili staju.