Koja ljetna bobica se smatra najzdravijom: mora biti na vašem stolu

Među svim sezonskim proizvodima, titula “najzdravijeg” pripada bobičastom voću.

U to je uvjerena Amy Hudson, nutricionistica i specijalistica Centra za sportsku medicinu u Teksasu, prema kojoj bobičasto voće sadrži obilje vlakana, vitamina C i flavonoida, snažnih antioksidansa.

Na primjer, samo jedna šalica malina ili kupina sadrži 8 g dijetalnih vlakana – ta količina pokriva 32% dnevne vrijednosti za osobu.

Najzdravija bobica

Ali najkorisnije su, prema Hudsonu, borovnice, jer sadrže više korisnih svojstava i antioksidansa, kao i polifenole – usporavaju starenje stanica.

Između ostalog, borovnice se mogu nazvati univerzalnim bobičastim voćem jer ih je lako uvrstiti u prehranu, primjerice pomiješati s jogurtom, kašom ili žitaricama, napraviti sok ili smoothie ili jednostavno jesti svježe.

Borovnica
Fotografija: © Belnovosti

Tko bi trebao jesti borovnice?

Borovnice su dobre za kardiovaskularni sustav, rad mozga, vid, crijeva i genitourinarni sustav.

Trebale bi je jesti trudnice jer borovnice sadrže kalij i folnu kiselinu.

Ove bobice također sprječavaju starenje i poboljšavaju izgled kože, pomažu kod proljeva i nadutosti, učinkovito potiču mršavljenje i smanjuju rizik od raka.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki