Kako hranom održati lijepu preplanulost: evo što jesti

Proizvodnja pigmenta melanina, koji je također odgovoran za boju kože, nastaje kao rezultat izlaganja ultraljubičastim zrakama.

Zabavna činjenica: ovaj se proces može ubrzati unosom određene hrane.

Prema riječima nutricionistice Anastazije Nemtsan, mrkva mora biti na jelovniku osobe koja sanja o ravnomjernoj i lijepoj preplanulosti – koži će dati zlatnu nijansu, a beta-karoten će je zaštititi od opeklina. Usput, ista komponenta je također prisutna u špinatu.

Osim toga, preporuča se uključiti u prehranu crvene rajčice s likopenom – ovaj element štiti od ultraljubičastog zračenja i ubrzava proizvodnju melanina, a vitamini B skupine pomažu u proizvodnji kolagena.

Zauzvrat, marelice i breskve sadrže željezo, koje zasićuje stanice kisikom, tako da se koža brže oporavlja nakon izlaganja sunčevoj svjetlosti, a preplanuli ten je ujednačeniji.

Dinja
Fotografija: © Belnovosti

Dinja i šparoge bogate su vitaminima B skupine, fosforom i kalijem koji pospješuju sintezu mikroelemenata koji štite kožu od ultraljubičastog zračenja. Povrh toga, dinja sadrži antioksidanse – svojevrsnu prevenciju protiv staračkih pjega.

Resveratrol, koji se nalazi u crnom grožđu, jača obrambenu sposobnost organizma i sprječava kožne bolesti.

U prehranu biste trebali dodati i brokulu, bučino ulje i jetru – potonja sadrži tirozin koji potiče proizvodnju melanina.

Kako bi se hrana bolje apsorbirala, preporuča se kuhati ili pirjati, ali je bolje izbjegavati slanu, ukiseljenu, slatku hranu i gazirana pića: te namirnice usporavaju proizvodnju melanina i ometaju postizanje lijepog izgleda. preplanuli ten.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki