Zašto bi kopar trebao biti u vašoj kuhinji? Saznajte sve njegove tajne

Domovina kopra je Azija. Ali odavno se uzgaja u Europi i sjevernoj Africi.

Čak su i stari Grci koristili kopar kao začin.

Sastav i kalorijski sadržaj kopra

100 g kopra sadrži 40 kilokalorija. U kopru ima 2 puta više askorbinske kiseline nego u limunu.

Sadrži i nikotinsku kiselinu, vitamine B1, B2 i mineralne soli.

Prednosti kopra

Flavonoidi i fitoncidi koji se nalaze u kopru inhibiraju rast bakterija u tijelu i uklanjaju slobodne radikale.

kopar
Fotografija: © Belnovosti

Eterična ulja biljke povoljno djeluju na probavu, poboljšavaju apetit, liječe pojačano stvaranje plinova i gastritis.

Ako konzumirate začin, on liječi infekcije.

Šteta od kopra

Biljku ne smijete jesti ako ste alergični.

Osobe s hipotenzijom i trudnice s raznim bolestima trebaju vrlo pažljivo koristiti začin.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki