Za ljubitelje prženih tikvica postoji zanimljiv recept. Slijedeći ga, dobit ćete mirisan, sočan i vrlo ukusan proizvod.
Recimo odmah da nema potrebe dodavati umake. Dovoljno je “dodati” samo dva jednostavna proizvoda.
Recept je podijelila Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Prema njezinim riječima, cijeli proces kuhanja ne oduzima puno vremena. I ne zahtijeva puno truda.
Za pripremu će vam trebati oko pet minuta, a za kuhanje ne više od dvadeset.
Evo što nam je potrebno: 400 grama tikvica, dva veća češnja češnjaka, 15 grama maslaca, 3 žličice biljnog ulja i sušeno bilje (po ukusu).
Tikvice narežite na krugove (debljine – cca 1 cm). Stavite u serijama (recimo, tri) u vruće biljno ulje (žličica).
Pržite na srednjoj vatri oko tri minute, zatim okrenite na drugu stranu i pržite još 3 minute. Nemojte pokrivati tavu poklopcem.
Zatim tikvice prebacite na tanjur, posolite i po želji dodajte suhe trave ili začine.
Zatim pripremamo sljedeće serije. Tikvice slažite jednu na drugu, posolite (začinsko bilje).
Nakon tikvica u tavu za prženje dodajte sitno nasjeckani češnjak i maslac koji će dati odličan okus i miris. Pržiti pola minute.
Zatim dodajte tikvice, promiješajte i kuhajte još oko 30-40 sekundi.
To je sve. Rezultat su vrlo ukusne, sočne i aromatične tikvice.