Svima je poznato da se avokado smatra jednim od najvrjednijih prehrambenih proizvoda, no voće je za mnoge još uvijek “neistraženo područje”.
Neki ljudi pripremaju guacamole, drugi ga jednostavno dodaju u salate ili ga jedu svježeg bez samog procesa kuhanja.
Međutim, vrijedi probati neobičnu i ukusnu verziju zalogaja na bazi avokada, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za mrežnu publikaciju BelNovosti u području kuhanja.
Kako pripremiti jelo?
Popis potrebnih proizvoda
– dva zrela avokada srednje veličine;
– sok od četvrtine limuna;
– režanj češnjaka;
– dva pera zelenog luka;
– tri žlice nerafiniranog maslinovog ulja;
– sol i začini.
Način kuhanja
Prije svega počinjemo guliti avokado: što je voće zrelije, to će zalogaj biti ukusniji. Uklonite koru i košticu s oba voća i ostavite sa strane.
Luk operite, osušite, nasjeckajte nožem. Isto radimo i s češnjakom. Stavite ove komponente u blender s nekoliko žlica vode.
Dovedite do paste. Dodajte limunov sok, začine, sol i ulje. Pomiješajte i koristite za sendviče. Odličan zdravi međuobrok je spreman.