Ljeti se preporuča obratiti posebnu pozornost na sezonske proizvode jer su dobri za zdravlje.
Jedan od tih vrijednih “darova” tople sezone su tikvice.
Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u području kuhanja za mrežnu publikaciju BelNovosti, predložila je recept za izvrsno jelo od povrća.
Kako kuhati kotlete od tikvica?
Popis sastojaka
– nešto manje od kilograma tikvica (oko 800 grama);
– nekoliko listova metvice i hrpa bilo kojeg zelenila;
– 2 jaja;
– nekoliko zelenih luka;
– 50 grama tvrdog sira;
– dva režnja češnjaka;
– četiri žlice brašna;
– paniranje (koliko će trajati);
– sol i začini.
Proces kuhanja
Tikvice treba oprati i oguliti. Zatim nasjeckajte povrće na srednje ribež i pospite solju. Vrijedno je čekati pola sata: pripravak od povrća se iscijedi.
Češnjak nasjeckajte nožem, zelje i luk također, te sastojke dodajte tikvicama.
Sir treba naribati i zajedno s jajima dodati u glavnu smjesu. Donesite dok ne postane glatko, dodajte začine i brašno, ponovno promiješajte.
Zatim panirajte kotlete i počnite pržiti: kada se pojavi korica, možete slobodno okrenuti kotlete.