Jeste li znali da možete napraviti ukusne palačinke i bez krumpira?
Ispada da se od luka mogu napraviti ukusne palačinke.
Da, nemojte se iznenaditi. Od tri glavice luka, jednog jajeta i malo griza može se pripremiti pravo kulinarsko remek-djelo.
Recept za privlačno, ukusno i zadovoljavajuće jelo napravljeno od dostupnih sastojaka podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Kako kuhati palačinke s lukom
Uzmite tri velike glavice luka i narežite ih na kockice.
Veličina komada treba biti srednja. Draniki vjerojatno neće biti ukusni ako su kockice luka premale.
Dobivenu biljnu masu treba uliti u zdjelu. Tu također treba razbiti jedno jaje i dodati tri žlice griza prethodno nalivene vodom.
Sljedeći sastojci su kiselo vrhnje (1 žličica) i prašak za pecivo (1/3 žličice)
Sadržaj posude dobro promiješajte, posolite i popaprite.
Dobit će se podloga iz koje će ispasti prekrasne palačinke od krumpira. Samo ih pržite u tavi dok ne porumene.