Slatke ili kisele: koje su jabuke zdravije?

U glavama mnogih ljudi uvriježilo se uvjerenje da je šećer ništa više od bijele smrti. Vjerojatno iz tog razloga značajan dio stanovništva smatra da su kisele jabuke puno zdravije od slatkih.

Je li to doista tako – saznat ćete iz ovog članka.

Dakle, jabuke, koje imaju različite boje i okuse i pripadaju različitim sortama, sadrže gotovo iste skupove vitamina i hranjivih tvari. Razlika, ako postoji, može se otkriti samo stručnjacima.

Dakle, za običnog čovjeka, koristi koje donosi jedenje kiselih i slatkih jabuka bit će iste.

Jedina bitna činjenica je da su slađe sorte jabuka kaloričnije, dok one kiselije sadrže manje kalorija.

Jabuke
Fotografija: © Belnovosti

Stoga, ako se svaki put razbijate glavom suočeći se s raznovrsnim voćem u izlogu, kao vodič birajte isključivo svoje ukusne preferencije.

Također se možete izmjenjivati ​​pri kupnji različitih sorti, birajući jedan dan zelene, drugi dan crvene itd.

Zahvaljujući ovom triku zajamčen vam je niz korisnih tvari.

I na kraju: kada jedete jabuke, ne uklanjajte koru s njih – ona sadrži maksimum korisnih tvari.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki